Coronagåva 2021

Förra året införde regeringen en möjlighet för företag att ge sina anställda en skattefri gåva, en så kallad "Coronagåva". Varje företag fick då möjlighet att för en summa av 800:- + moms ge den anställde en gåva som helt undantogs för beskattning. Flera företag såg möjligheten att uppmuntra den anställde under ett annorlunda 2020. Nu fortsätter möjligheten för detta även under 2021, men summan har fördubblats till 1600:- + moms.

Coronagåva = 1600:- + moms. En "Coronagåva" kan vara produkter som har ett värde av högst 1600:- + moms. Förre året valde många företag att ge de anställda ett presentkort från oss där mottagaren själv fick välja något som passade just dem. En Coronagåva kan inte vara kontanter eller presentkort som kan lösas in mot kontanter, i dessa fall blir beskattningen som lön.

Coronagåva + Julklapp = sant. Under hela 2021 har man möjlighet att ge en Coronagåva. Utöver coronagåvan finns den vanliga julklappen kvar som är avdragsgill om man håller sig till skattegränsen. Från och med i år har julklappen höjts från 360:- till 400:- + moms. Man kan alltså ge både en Coronagåva för 1600:- och en julklapp för 400:- under 2021.

Du kan läsa om Coronagåvan på regeringens hemsida här.

Hör av dig till oss om du har några frågor!


Följ oss på sociala medier


Prevox Nyhetsbrev


Copyright Prevox 2021